Vlna pod Tatrami zhotovila špeciálnu edíciu ručne robených skimo čeleniek pre SSA

Slovenská skialpinistická asociácia (SSA) v spolupráci s projektom „Vlna pod Tatrami“ pripravila pre nadchádzajúcu sezónu doplnenie kolekcie „merchu“ SSA, ktorý chce byť viac než len doplnkom oblečenia alebo milou pozornosťou pre blízkych. Ide o štrikované čelenky z ručne spracovanej vlny na Slovensku s logom SSA.

Strungami, bokami, po holiach, či dolinách sa v nedávnej minulosti neprechádzali len lyžiari a turisti. Naši rodičia, prarodičia, praprarodičia by Vám iste vedeli porozprávať zážitky z mladosti, keď ovce, kravy, voly spásali naše horské pasienky. Ovčiarstvo bolo jedným zo zásadných odvetví hospodárstva horských oblastí Slovenska a v nemalej miere tvorcom celej ľudovej kultúry, zvykoslovia, či prostriedkom na pozorovanie prírodných, alebo meteorologických úkazov... 

Možno mnohých často pri lyžovačke, či túre ani nenapadne, ako v zime zasnežené svahy v lete spásali stáda oviec, kráv až na samých hrebeňoch či sedlách našich najväčších pohorí, dôkazom toho sú dnes často takmer rozpadnuté pozostatky salašov a kolíb. 

Aj preto sme pri tvorbe merchu chceli na tento odkaz nadviazať a chceme, aby sme v horách neboli len neosobní hltači kilometrov, či hrdinovia sociálnych sieti. Chceme, aby ste vy všetci, kúsok našich hôr nosili nielen na sebe, ale aj vo svojom srdci. 

Veľká vďaka patrí tímu z projektu „Vlna pod Tatrami“, ktorí sa snaží zachrániť toto naše „slow fashion“ bohatstvo a rozvíja tému spracovania ovčej vlny a jej využitia v podobe módnych doplnkov, workshopov a podobne. 

Čelenky aj bližšie info o cene budú dostupné počas MSR na Rallye Červenec.


Vaša
Slovenská skialpinistická asociácia

Galéria

Pre správne fungovanie tohoto webu a jeho ďalšie zlepšovanie používame súbory cookies. Viac informácií