Tretí súťažný deň

Po šprintoch a štafete sa všetci reprezentanti postavili na štart vertikalu. 
Pretek sa odohrával v lyžiarskom stredisku Vallnord-Pal Arinsal. Štart preteku bol v 1 580m/n/m a cieľ v 2 300 m/n/m, juniorky mali štart posunutý vyššie o 300 m. 

Ženy: Marianna Jagerčíková: 8.miesto +3:35, Katarína Lovrantová: 17.miesto +7:42
Juniori: Matúš Černek: 14.miesto +3:16, Tereza Mazalová: 9.miesto +7:22

Vyjadrenia reprezentantov:
Marianna: ,,Išlo sa mi veľmi dobre, asi najlepšie v sezóne v rámci sveťákov. V predchádzajúcich vertikaloch som mala problém s pichaním v boku a dnes to bolo v pohode. S výsledkom som spokojná."
Katarína: ,,Začala som na 15.mieste prvú časť trate a cítila som sa veľmi dobre, ale so stúpajúcou nadmorskou výškou som bohužiaľ ešte prišla o 2 pozície. Dala som dnes do toho všetko a som celkom spokojná s výsledkom. Trať bola super a veľa ľudí nás povzbudzovalo. Som vďačná SSA, že mi umožnila merať si sily so svetovou špičkou."
Matúš: ,,Dnes mi veľmi pomohla Mariannka, poradila mi s rozložením výkonu a usmernila ma, ako mám ísť. V konečnom dôsledku sa mi išlo super. Samozrejme veľkú rolu hralo aj počasie, bolo príliš teplo a taktiež nadmorská výška. Viem však, že tvrdou prácou to môžem posunúť ešte o dosť ďalej."
Tereza: Dnešný vertikal sa mi páčil. Nebol príliš dlhý a šlo sa mi celkom dobre, až na to, že som si od Mariannky požičala lyžiarky, a v závere som pociťovala otlaky."

Zvíťazila fenomenálna Axelle Gachet Mollaret (FR) v ženskej kategórii a Remi Bonnet (SUI) v mužskej kategórii, Paul Verbnjak (AUT) v junioroch a Samantha Bertolina (ITA) v juniorkách.

Zajtra čaká pretekárov oddychový deň a v sobotu posledná disciplína Individuál, v nadmorskej výške 2 000-3 000m, 5 výšľapov a zjazdov pre hlavnú kategóriu, prevažne vo voľnom teréne.

Kompletné výsledky: www.skimostats.com

 

Galéria

Pre správne fungovanie tohoto webu a jeho ďalšie zlepšovanie používame súbory cookies. Viac informácií