MS v Andorre: Individuál

MS v Andorre: Individuál

Posledným pretekom na Majstrovách sveta v Andorre bol Individuál. Kvôli nepriaznivému počasiu, sneženiu a hmle sa sa pôvodná trať musela zmeniť. Ženy a juniori absolvovali 4 výšľapy a zjazdy v 2 kolách, s prevýšením 1 580m. 

Výsledky našich reprezentantov:
Marianna Jagerčíková: 9.miesto  čas 1:34:46 (+8:10 za víťazkou Francúzkou Axelle Gachet Mollaret)
Matúš Černek: 18.miesto čas 1:31:36 (+12:14 za víťazom Rakúšanom Paul Verbnjak)
Kompletné výsledky: www.skimostats.com

Katarína Lovrantová si pri páde v zjazde zlomila lyžiarky a pretek nedokončila, Tereza Mazalová nenastúpila na pretek, kvôli rozsiahlym otlakom po vertikale.

Vyjadrenia pretekárov:
Marianna Jagerčíková: ,,Náhradná trať sa podobala viac na vertikal, strmo hore, čo bolo fyzicky náročné a nedala sa využiť technika. Zjazdy boli relatívne ľahké, ale bolo treba dávať pozor kvôli zlej viditeľnosti a miestami rozlyžovanému terénu. S výsledkom som spokojná."
Katarína Lovrantová: ,,Šlo sa mi veľmi dobre a v polovici pretekov som sa mi podarilo prepracovať sa na 16.miesto. Zjazd som šla na hrane a po páde sa mi bohužiaľ úplne zlomili obidve lyžiarky a vyvrtla som si členok. Chcela som pokračovať, avšak  so zlomenými lyžiarkami to nebolo možné."

Majstrovstvá sveta v Andorre končia, presúvajú sa však do Francúzska, kde sa uskutoční Pierra Menta ako jednodňový pretek dvojíc. Za SR sa na ňom zúčastnia 2 mužské dvojice: Matúš Danko a Peter Fraňo, Vladimír Jambrich a Peter Volnár, a 1 ženská dvojica: Katarína Lovrantová a Rebeka Rizmanová.

Galéria

Pre správne fungovanie tohoto webu a jeho ďalšie zlepšovanie používame súbory cookies. Viac informácií