Pierra Menta: Majstrovstvá sveta dvojíc 2021

Pierra Menta: Majstrovstvá sveta dvojíc 2021

Keďže v tomto pandemickom období nie je ľahké zorganizovať preteky, 35.ročník Pierra Menty sa neuskutočnil ako klasické 4-etapové preteky, ale jednodňové preteky 12.3.2021. Napriek tomu mala Pierra Menta vysokú úroveň, bola zároveň Majstrovstvami sveta dvojíc. 11 krajín postavilo na štart 24 mužských a 14 ženských dvojíc. Počasie nebolo ideálne, hmla, miestami sneženie, avšak organizátori pripravili náročnú trať: 31 km s prevýšením 3 500 m v 6 výšľapoch a zjazdoch, s úsekmi na pešo, aj s použitím feratového setu.

Za Slovensko nás reprezentovali 2 mužské a 1 ženská dvojica:
Matúš Danko a Peter Fraňo: 17.miesto (4:02:09)
Vladimír Jambrich a Peter Volnár: 20.miesto (4:24:59)
Katarína Lovrantová a Rebeka Rizmanová: 14.miesto (5:13:53)
Zvíťazili v mužoch aj ženách talianske dvojice: Bosccacci/Magnini (3:28:25) a de Silvestro/Murada (4:15:08)
Kompletné výsledky: https://pierramenta.com/course.html#results

Vyjadrenia pretekárov:
Danko/Fraňo: ,,Keď som sa dozvedel, že Pierra Menta bude, tak som hneď začal rozmýšlať, že by som ju mohol absolvovať. Cítil som, že forma mi stúpa len v tejto korona dobe ju nebolo až tak možné ukázať. S Peťom som minulý rok absolvoval Transcavallo a vedel som, že by bol dobrý parťák na takýto typ pretekov. Pretek sme si užili a tešíme sa na ďalšie."/,,Bola to moja prvá Pierra Menta a veľmi som sa na ňu tešil, keďže som o nej toho veľa počul. Samotné preteky mi nevyšli podľa predstáv, veľmi som sa trápil do hora ale aj napriek tomu som sa snažil podať čo najlepší výkon. Trať bola veľmi pekná a veľmi rád by som niekedy absolvoval originálnu 4-dňovú Pierra Mentu. Ďakujem SSA za možnosť reprezentovať a ďakujem parťákovi Matúšovi za trpezlivosť."

Jambrich/Volnár: ,,Chcem poďakovať SSA, že mi umožnila účasť na MS dvojíc, trať mi sedela, zjazdy boli ľahšie ako je zvykom na Pierra Mente. Vzhľadom na momentálnu situáciu bolo ťažšie sa kvalitne pripraviť na pretek a zladiť sa s parťákom na poslednú chvíľu, ale bolo skvele sa porovnať so svetovou špičkou."/ ,,Šanca zúčastniť sa na Pierra Menta special edition sa vyskytla krátko pred a rozhodoval som sa ešte kratšie. Tušili sme, že o bedňu sa nebudeme biť, ale nechceli sme sa ani o posledné miesto, čo sa nám podarilo. Trať mega, ako býva zvykom a počasie+sneh tiež skoro ideál. Môj štart bol hodne chabý, ale keď ma Vlado kus potiahol, tak sa to v rámci možnosti rozbehlo a preteky som si užil. Ďakujem za možnosť štartovať, za všetky vybavovačky a fajnej partii za dobrý podnik."

Lovrantová/Rizmanová: Keďže ani jedna z nás nikdy nešla takéto dlhé a náročné preteky, na štarte sme stáli s veľkou neznámou čo nám Pierra Menta pripraví. Na trati sme nechali všetko a snažili sme sa užiť si každý jeden zjazd a výšľap. Je to obrovská motivácia do ďalšieho tvrdého tréningu na posunutie sa k svetovej triede. Ďakujeme SSA za príležitosť splnenia tohto športového sna Pierra Menty.

Fotky: skimostats

Galéria

Pre správne fungovanie tohoto webu a jeho ďalšie zlepšovanie používame súbory cookies. Viac informácií