Nominácia na Majstrovstvá Európy

Preteky Majstrovstiev Slovenska (MSR) pre rok 2022 v skialpinizme Rallye Červenec uzavreli cyklus nominačných pretekov pre Majstrovstvá Európy v Španielsku (ME). Potešila účasť mladých pretekárov vo všetkých mládežníckych kategóriach. Poznatky nadobudnuté počas tréningových kempov si mladí borci mohli vyskúšať naostro v pretekovom režime. Organizátorom sa napriek nestabilnému januárovému počasiu a pretrvávajúcim obmedzeniam podarilo namiešať mix pretekov z každého súdka, za čo im patrí zo strany Slovenskej skialpinistickej asociácia veľká vďaka. Noc tuleních pásov ukázala maximálny
výkonový potenciál na relatívne jednoduchej zjazdovkej trati, šprinty preverili výbušnosť spolu so zručnosťami pri výmenách a tradičný Rallye Červenec s januárovým mrazivým vetrom, prašanom a cikcakmi na Babky bol previerkou technickej vyspelosti, zvládnutia lyžiarskej techniky a vytrvalosti.
Mladí pretekári preukázali veľké odhodlanie zabojovať o účasť na ME. S ohľadom na vysokú úroveň medzinárodných podujatí mala Správna rada SSA neľahkú úlohu vybrať najvhodnejších adeptov, z hľadiska dosiahnutých výsledkov ale aj s ohľadom na letnú prípravu, vek a skúsenosti jednotlivých pretekárov.

Na základe jednotlivých výsledkov Správna rada SSA rozhodla o nasledovnej nominácii pre ME v jednotlivých kategóriách takto:

Muži

  • Jakub Šiarnik
  • Peter Fraňo
  • Matúš Danko

Ženy

  • Rebeka Rizmanova
  • Mariana Jagerčíková

U20W

  • Nikola Maťková

U20M

  • Samuel Machaj

U18M

  • Šimon Adamov

Vybraných pretekárov bude SSA ohľadom ďalších podrobností v krátkom čase kontaktovať. V priloženej tabuľke prikladáme analýzu jednotlivých pretekov s porovnaním výsledkov (resp. jednotlivých kôl). Pre vysvetlenie uvádzame, že v prípade, že nebolo možné kvôli rôznej dĺžke trate hodnotiť celkové výsledky, sme pre účely porovnania použili porovnanie jednotlivých kôl resp. porovnanie kategórii navzájom s rovnakou dĺžkou trate. V disciplíne
šprint boli porovnávané „finálové, resp.posledné kolá“, avšak zohľadnené najmä u mladých sú aj skoršie kolá, v ktorých zaznamenali lepší výsledok ako vo „finálovom“. Kategória U18 nemala pevne stanovené nominačné kritéria, nakoľko je to „štartovacia“ kategória a jazdí sa iba na šampionátoch (ME,MS). Nominácia v kategórii U18 bola stanovená na základe individuálneho posúdenia každého uchádzača.

Záverom ešte raz ďakujeme najmä všetkým mladým pretekárom, za účasť na prípravných kempoch ako aj na pretekoch. Oceňujeme záujem učiť sa a veríme, že v ďalšom priebehu sezóny budú napínavé súboje o pódiové umiestnenia na pretekoch Slovenského pohára pokračovať.

Správna rada SSA

Dokumenty na stiahnutie

Pre správne fungovanie tohoto webu a jeho ďalšie zlepšovanie používame súbory cookies. Viac informácií