Naša reprezentácia na ME Flaine/Chamonix

Úvodné individuálne preteky boli situované v strednej časti strediska, keďže vo vyšších polohách hrozilo lavínové nebezpečenstvo. Pretekári absolvovali jeden krátky a tri dlhšie výšľapy s identickým zjazdom. Naši pretekári podali bojovné výkony. Peter Fraňo v silnej konkurencii obsadil 33. miesto, Samuel Machaj 49.miesto (23. v U23) a Sára Machajová 19.miesto

Nasledoval oddychový deň a následne šprint, v ktorom bolo ambíciou obhájiť medauilové pozície. Mariana Jagerčíková nesklamala a urobila nám obrovskú radosť ziskom ďalšej cennej medaily, tentokrát bronzovej. Ďalšia žena Sára Machajová obsadila 28. miesto. Jakub Šiarnik tesne nepostúpil z kvalifikácie a obsadil prvé nepostupové 31.miesto. Peter Fraňo bol 47. a Samuel Machaj 51. (24.v U23). 

V záverečnej disciplíne na ME- olympijskej zmiešanej štafete aj napriek technickým problémom u oboch potvrdili Mariana a Jakub svoju pozíciu výborným 7.miestom. Rovnaké umiestnenie dosiahli aj minulý rok na Majstrovstvách sveta. ME sa v pozícií trénera zúčastnil Peter Svätojánsky a asistovala aj osobná fyzioterapeutka Mariany Veronika Vnenčáková. 

Naša reprezetácia pokračuje ďalej v Andore (v zložení Jagerčíková, Šiarnik, Fraňo), Boi Taul (Jagerčíková, Šiarnik) a Villars (Jagerčíková, Šiarnik). Potom nasleduje reprezentačná pauza.  V druhej polovici sezóny sa v závislosti na výsledkoch domácich pretekov ráta aj so zapojením ďalších petenciálnych reprezentantov. 

Plánované akcie sú SP Val Martello, Schladming a finále sezóny v Cortine d´Ampezzo. 

.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Slovak Skimo Association (@slovakskimo)

Pre správne fungovanie tohoto webu a jeho ďalšie zlepšovanie používame súbory cookies. Viac informácií