Tréningový kemp Olympijskej solidarity 2024 Jaca - Candanchú

V srdci španielskych Pyrenejí sa v dňoch 24.-30.3.2024 konal kemp organizovaný ISMF s podporou fondu olympijskej solidarity, ktorý spojil mladých skialpinistov z 11 rôznych krajín. Táto udalosť nebola len príležitosťou na zlepšenie skialpinistických zručností, ale aj na kultúrnu výmenu a
posilnenie väzieb medzi mladými nadšencami horských športov. Zo Slovenska mali možnosť zúčastniť sa na kempe 4 športovci, Adam Hubač, Juraj Koteleš, Júlia Kunová a Veronika Dudášová. Kemp ponúkol mladým skialpinistom príležitosť spoznať nové techniky a stratégie od skúsených inštruktorov a trénerov. Španielske Pyreneje so svojimi strmými svahmi a malebnými zákutiami, poskytujú ideálne prostredie na rozvoj skialpinistických schopností. Účastníci
sa učili nielen techniky potrebné pri pohybe v teréne, zamerané na lyžovanie, výstup, techniky šprintu, prezúvanie, ale zároveň si zlepšovali svoju kondíciu a vytrvalosť.

V kempoch ako bol tento sa vytvárajú dlhodobé priateľstvá a profesionálne kontakty, ktoré môžu mať významný vplyv na budúci vývoj skialpinizmu. Podpora medzinárodnej spolupráce a zdieľanie najlepších postupov môže viesť k rozvoju tejto športovej disciplíny vo všetkých zúčastnených krajinách.

Aj keď počasie nebolo celkom prívetivé, lebo dosť pršalo všetci účastníci odchádzali z kempu s množstvom nových skúseností a poznatkov, ktoré im pomôžu v budúcnosti pri ich rozvoji športovej kariéry.

Peter Svätojánsky

Foto: Luka Kramaric, Veronika Dudášová
Krajiny: Španielsko, Poľsko, Slovinsko, Slovensko, Bulharsko, Grécko, Turecko, Čile, Austrália, Kolumbia, Argentína

 

ďalšie fotky nájdete na: https://drive.google.com/drive/folders/1-xZDYPQL1eGn3btGtVa4_2zXEWI_nW_Z

Galéria

Pre správne fungovanie tohoto webu a jeho ďalšie zlepšovanie používame súbory cookies. Viac informácií