Nominačné kritériá 2020

Prvého Svetového pohára vo Francúzsku (20. a 21. december) sa zúčastnili Jakub Šiarnik a Marianna Jagerčíková na základe vlaňajších výsledkov.

Marianna Jagerčíková vzhľadom na jej minuloročné výsledky (2. miesto MS v šprinte, 7. miesto celkovo vo Svetovom pohári a víťazstvo v šprinte v Madonne di Campiglio) a aktuálnu výkonnosť (víťazka francúzskych majstrovstiev v šprinte, 3. miesto SP vo Francúzsku) bude mať zabezpečený štart na všetky preteky Svetového pohára a Majstrovstvá Európy.

Na ďalšie reprezentačné akcie sezóny 2020 budeme vyberať pretekárov podľa ich účinkovania podľa aktuálnej výkonnosti.

SVETOVÝ POHÁR ANDORRA

V prípade, že sa ďalší pretekári ukážu vo veľmi dobrej forme na týchto pretekoch a po osobnej konzultácii bude možné vyvodiť záver, že štart na SP v Andorre (25. a 26. január) bude možnosťou vybojovať bodované umiestnenie, bude na týchto pretekoch reprezentovať Slovensko. Istú účasť má Marianna Jagerčíková.

Pozorovacie preteky:
6.1. Vertikal Szczyrk
11.1. Noc tuleních pásov Valča


SVETOVÝ POHÁR NEMECKO

8. a 9. februára sa uskutoční Svetový pohár v nemeckom Berchtesgadene, kde chceme vzhľadom na polohu a finančnú náročnosť poslať početnú výpravu. Okrem Marianny Jagerčíkovej bude štartovať najlepšia žena z nižšie uvedených pretekov, minimálne traja najlepší muži na základe výsledkov z nižšie uvedených pretekov a v prípade maximálne 10%/12% straty na prvého muža aj junior/juniorka.

Nominačné preteky na SP v Nemecku:
6.1. Vertikal Szczyrk
11.1. Noc tuleních pásov Valča
25.1. SkialpKrížna Winter Race

SVETOVÝ POHÁR ČÍNA

Istú miestenku má na Svetový pohár do Číny len Marianna Jagerčíková. Ďalšia účasť slovenského pretekára by mala význam len v prípade vysokej pravdepodobnosti obsadenia umiestnenia do 15. miesta v celkovom hodnotení Svetového pohára. O ďalších pretekároch pre Čínu rozhodne Správna rada na svojom zasadnutí v priebehu januára resp. najneskôr po pretekoch SP v Andorre.

MAJSTROVSTVÁ EURÓPY / SP MADONNA DI CAMPIGLIO

Vrcholom reprezentácie budú v nasledujúcom roku Majstrovstvá Európy v Madonne di Campiglio (Taliansko) - 2. až 5. apríl. ME sú zároveň aj posledným kolom seriálu Svetového pohára. Do Talianska by predbežne mala vycestovať reprezentácia v zložení: 2x muži, 2x ženy, 1x junior, 1x kadet, 1x juniorka a 1x kadetka.

Pri výbere reprezentantov na ME budeme prihliadať na tieto preteky:
2.2. Sport 2000 Šprint
29.2. Majstrostvá Slovenska - Hore-dole Derešom
1.3. Hore Derešom - Vertikal
7. a 8.3. - K2 Malá Fatra
14.3. Gálfy Grand Tour Vysoké Tatry

LAUSANNE 2020
Počas leta a jesene bojovali o účasť na Zimných olympijských hrách mládeže v Lausanne Matúš Černek, Marek Machaj, Laura Kovárová a Tereza Mazalová.
Vzhľadom na nepriaznivú snehovú situáciu sme nestihli usporiadať preteky do termínu uzavretia finálnej súpisky.
Pri výbere sme teda prihliadali na: prípravu počas leta/jesene, prípravu v zahraničí na snehu, pretekársku skialpinistickú minulosť a aktuálny stav.

Vzhľadom na vyššie spomenuté detaily sme sa rozhodli, že v Lausanne budú reprezentovať SSA, slovenský skialpinizmus a Slovenskú republiku Matúš Černek a Laura Kovárová. Ako náhradníci v prípade zranenia alebo iného dôvodu neúčasti sú nominovaní Marek Machaj a Tereza Mazalová.

Pre správne fungovanie tohoto webu a jeho ďalšie zlepšovanie používame súbory cookies. Viac informácií