Náročný individuál preveril pretekárov najmä po technickej stránke

Individuálne preteky dnes priniesli parádne zápolenie. Trate neboli na dĺžku vôbec dlhé, no strmé výšľapy a zjazdy z dnešného dňa spravili poriadne náročnú previerku. Na štarte sme opäť mali sedem pretekárov naprieč všetkými kategóriami.

Marianna Jagerčíková išla v prvom kopci s najlepšími, no postupne jej došla energia. Napokon prišla na 13. mieste: "Pomaly mi dochádzalo. Spravila som chybu pred a počas pretekov, nemala som cukor. Teraz sa pokúsim čo najlepšie zregenerovať, aby som zajtra bola na šprinty pripravená."

Simona Triznová skončila 26. Podobne ako včera hovorila, že svetový skialpinizmus je na neskutočnej úrovni. Pretekári vo všetkých kategóriách idú hneď od úvodu naplno, vyhrá ten, kto vydrží ísť na plný plyn najdlhšie.

Jakub Šiarnik strhol dva razy pásy. Hneď na štarte a potom o pár minút neskôr: "Bol som príliš vzadu. Dva razy som si po nalepení pásov dal poriadne intervaly. V technických cik-cakoch bolo ťažké predrať sa nazad dopredu. Aj zajtra je deň," povedal Kubo, ktorý by sa konečne chcel v šprintoch pozrieť do semifinále.

Dnes bol najlepší z tria mužov Matúš Danko. Prišiel o pozíciu pred Kubom. Po pretekoch bol vcelku spokojný so stratou na prvého. Pre Matúša to neboli vôbec zlé dva dni. Peter Fraňo bol v cieli na 50. pozícii.

Matúš Černek išiel naplno. Opäť zistil, že má ešte nedostatky: "Bolo to neskutočne ťažké. Lyžovačky mi robia obrovský problém. Rovnako si musím dávať pozor na techniku šľapania. Teším sa na zajtra, šprinty mám rád."

Pre Terezu Mazalovú to dnes bola opäť veľká škola. Tak náročné preteky ešte nešla. Nadobudla cenné skúsenosti, ktoré by doma zbierala ťažko.

Preteky očami Igora Žiaka, prezidenta SSA: "Preteky boli nad technické sily a možnosti našich pretekárov. Trať bola rýchla, technická, s množstvami traverzov a otočkách v nich. K tomu úzke žľaby, úzke a strrmé pasáže na pešo, ťažké lyžovačky na nosnom tvrdom snehu. Jenner je strmý kopec so skalnými pasážami, kde sa nedalo oddýchnuť ani v lyžovačke. Určite jeden z najnáročnejších individuálov, aké som kedy videl."

Podľa neho boli dnešné preteky náročné pre Slovákov najmä kvôli vysokému tempu: "Svetový skialpinizmus sa ide bezohľadu na dĺžku už od štartu úplne na bomby. Je to o tom, kto to dlhšie vydrží resp. kto prvý odpadne. "

 

Výsledky: https://skimostats.com/event/3-ismf-world-cup-2020-jennerstier-ger-1

Foto: SSA

 

Galéria

Pre správne fungovanie tohoto webu a jeho ďalšie zlepšovanie používame súbory cookies. Viac informácií