Fair Play čin roka - Juraj Laštík

Preteky Hore-dole Derešom, hlavne sobotný individuál, sa zapísal všetkým pretekárom, dobrovoľníkom, záchranárom a organizátorom hlboko. Celý týždeň bolo nepriaznivé počasie, niekoľkokrát prešľapávané trate, časté obmeny tratí a napokon totálna improvizácia v posledných chvíľach pred príjazdom prvých.

Silný vietor zafúkaval stopu od úvodu pretekov. Aj preto sa najlepší rozhodli, že sa nebudú trápiť osamote a pôjdu spolu. V čelnej skupine bol aj skúsený Juraj Laštík.

Ten spravil pred cieľom obrovské gesto. Bol pred Peťom Fraňom a mohol skončiť na celkovom 4. mieste. No Juro zastal a pustil Peťa pred seba.

"Keď som mu v cieli podával ruku a pýtal sa ho, prečo to urobil, jeho skromná odpoveď bola, že si nezaslúži byť v cieli pred nami, pretože on stopu prešľapával len minimálne. Som veľmi rád, že som súčasťou športovej komunity s takýmito hodnotami,” zložil poklonu pretekárovi z Dolného Kubína vo februári Fraňo.

A ako okomentoval svoj pekný skutok Juro?
"Peťo si to tam s ďalšimi odmakal, ja som si nezaslúžil byť pred ním. Odtiahol to tam a či budem 4. alebo 5., na tom vôbec nezáležalo," hodnotil 33 ročný skialpinista.

Juro, ďakujeme za tvoj čin, ktorým si, dúfame, otvoril oči tvojím kolegom pretekárom a širokej skialpinistickej obci. Pokiaľ sa aspoň za rok stane niečo takéto, potom to má zmysel a šancu!

Foto: Ján Grajciarik

Pre správne fungovanie tohoto webu a jeho ďalšie zlepšovanie používame súbory cookies. Viac informácií