Nominačné testy Verbier+Flaine

Vzhľadom na aktuálnu a neustále sa meniacu situáciu sme museli zareagovať aj zmenou nominačných kritérií a podmienok. Pred Vianocami sme mali pripravené nominačné kritériá po vzore minuloročného modelu, no kvôli opatreniam nebude možné minimálne do 24. januára organizovať žiadne hromadné podujatia.

Svetový pohár bude pokračovať 29. a 31. januára vo švajčiarskom stredisku Verbier a hneď o pár dní sa uskutočnia dve kolá vo francúzskom stredisku Flaine. Jedná sa o jeden trip, počas ktorého sú na programe dva individuálne preteky, vertikál a šprinty.

Rozhodli sme usporiadať nominačné preteky len pre úzku skupinu pozvaných pretekárov. Výber pozostával podľa rebríčka Slovenského pohára, komunikácie s pretekármi a celkovej snahy reprezentovať Slovensko a slovenský skialpinizmus na svetovej úrovni. Tomu zodpovedajú aj nastavené limity, ktoré nie sú absolútne selektívne, ale opierajú sa o reálne časové porovnanie s aspoň priemerom štartovného poľa v príslušnej kategórii.

Pozvaní na testovacie preteky sú:
Muži - Jakub Šiarnik, Matúš Danko, Peter Fraňo, Jozef Hlavčo
Ženy - Rebeka Rizmanová (Marianna Jagerčíková má nomináciu istú)
Juniori - Matúš Černek
Juniorky - Tereza Mazalová, Laura Kovárová

SYSTÉM
Pôjde sa formou indiviuálnych pretekov. Spoločný štart na začiatku traverzov z južnej strany Chopku. Prvý výšľap bude obohatený o dve depá, kde si dáte lyže na batoh a niekoľko metrov bude sekcia na pešo. Na konci traverzov bude klasická prezúvačka do zjazdu so všetkým, čo k tomu patrí. Zjazd bude po zjazdovke resp. povedľa zjazdovky č. 35. Ak to ale dovolia snehové podmienky, testovacie preteky by sa ideálne uskutočnili na severnej strane Chopku na Spravodlivej.
Dohromady sa pôjdu 3 okruhy = 3 výšľapy a 2 zjazdy.

LIMITY
Budú sa počítať od času najrýchlejšieho pretekára v zmysle:
Muži do 5% času víťaza testovacích pretekov
Ženy do 25%
Juniori do 15%
Juniorky do 35% 

POVINNÁ VÝBAVA
Plná poľná = okrem lyží, lyžiarok, palíc, pásov, oblečenia a batohu aj prilba a lavínová výbava, ktorá je vyžadovaná na pretekoch Svetového pohára v disciplíne individuál.
POVINNOSŤOU JE NEGATÍVNY ANTIGÉNOVÝ TEST A RÚŠKO!

Vzhľadom na situáciu a snehové podmienky si vyhradzujeme právo na zmenu termínu a lokality!

Nominačné preteky sa budú konať medzi 14. až 17. januárom. Podrobnejšie informácie o dátume, čase a ďalších povinnostiach sa dozvedia pretekári po tom, čo potvrdia svoju účasť prostredníctvom mailu info@slovakskimo.sk alebo telefonicky/správou jednému z členov Správnej rady SSA. Čas na potvrdenie je do 6. januára 20:00.

Pre správne fungovanie tohoto webu a jeho ďalšie zlepšovanie používame súbory cookies. Viac informácií